Chinees in tien verdiepingen (herziene editie)

Lesmethode ontwikkeld door Universiteit Leiden

Author: Ans van Broekhuizen-de Rooij|Inez Kretzschmar|Fresco Sam-Sin

Editor: Maghiel van Crevel

9789087281441 VAN CREVEL

About this book

China is ‘s werelds snelst groeiende economie en steeds meer Europese middelbare scholen bieden Chinees als taal in hun curriculum aan. De auteurs van Chinees in tien verdiepingen hebben een uitgebreide en hedendaagse methode voor het Mandarijn ontwikkeld om aan de vergrote vraag naar kennis over de Chinese taal te voldoen. Het tekstboek werpt licht op onderwerpen die betrekking hebben op de Chinese taal en grammatica, en de cultuur van heden en verleden.

Dit tekstboek biedt een schat aan informatie over de Chinese cultuur. De moderne relevantie wordt duidelijk aan de hand van uitspraakoefeningen in gedichtvorm, culturele en historische verwijzingen, verhalen over roemrijke historische figuren en interessante feiten over de evolutie van Chinese karakters.

In tien lessen, verdeeld over twee boeken, wordt een methode gepresenteerd in combinatie met een online cursus waarin studenten uitspraak en luistervaardigheid kunnen oefenen met geluidsopnames en opdrachten.

Onder redactie van Maghiel van Crevel, professor Chinees en hoofd van het Leiden Institute for Area Studies. De auteurs, Ans van Broekhuizen-de Rooij, Inez Kretzschmar and Fresco Sam-Sin, doceren aan de Universiteit Leiden en in het voortgezet onderwijs, en zijn betrokken bij de ontwikkeling van Chinees als eindexamenvak. Met technische ondersteuning door Janco Nagelhout.

Onderdeel van het lesprogramma is een website die gebruikmaakt van Flash. De media-bestanden van de website zijn alleen toegankelijk via de webbrowsers Edge en Internet Explorer met gebruik van een Flash-plug-in.

Website Chinees in tien verdiepingen

Format: Paperback

Pages: 244

Illustrated: Yes

ISBN Print: 9789087281441

ISBN ePDF: 9789400600621

Published: 22 June 2011

Language: Dutch

Price 41.00

Related products

Be the first to hear about the latest news and publications of LUP.

Subscribe to our newsletter >>

Be the first to hear about the latest news and publications of LUP.

Subscribe to our newsletter >>

X