Slijpsteentjes voor de geest

Author: Floor Kist

9789087281144 KIST

About this book

Slijpsteentjes voor de geest is een bloemlezing van korte ironische reflecties op alledaagse toestanden en gebeurtenissen. Ruim negenhonderd miniatuuruitspraken nemen de lezer bij de hand op een tongue in cheek ontdekkingstocht en laten de dingen van alledag een stuk minder gewoon lijken.

Het boek is bedoeld om in te bladeren en af en toe een van de beweringen die erin worden gedaan, heel even te overdenken. Waarbij het natuurlijk het mooist zou zijn daarna ook nog even iemand naast u aan te stoten en hem of haar die passage ook te laten lezen.

 

Floor Kist richtte, samen met Paul van Vliet, in 1957 het Leidsch Studenten Cabaret op. Hij was jarenlang diplomaat en Grootmeester van het Koninklijk Huis, maar zijn gevoel voor humor en ironie leidde hem ook op zijpaden. Door de jaren heen schreef hij columns in Elsevier, NRC Handelsblad, Haagsche Courant en Algemeen Dagblad.

Daarnaast bleef hij leverancier van tekstbijdragen voor Paul van Vliet. Deze handzame bundel is een mengeling van niet eerder gepubliceerde cabareteske teksten en citaten uit zijn columns.

 

Out of stock

Format: Paperback

Pages: 192

ISBN Print: 9789087281144

ISBN ePDF: 9789400600331

Published: 20 February 2011

Language: Dutch

Keywords:

Category:

Price 14.95

Related products

Be the first to hear about the latest news and publications of LUP.

Subscribe to our newsletter >>

Be the first to hear about the latest news and publications of LUP.

Subscribe to our newsletter >>

X