Van orakelbot tot weblog, deel 2 (tweede druk)

Lesboek Klassiek Chinees deel 2

Author: Paul van Els

9789087281380 VAN ELS

About this book

De uitspraken van Confucius, de strategieën van Sunzi, de wonderverhalen van Gan Bao en de gedichten van Li Bai… al deze teksten zijn lang geleden opgetekend in het Klassiek Chinees, een taal die al meer dan tweeduizend jaar wordt gebruikt door denkers, dichters, schrijvers, dokters, priesters en andere geletterden in China. Van orakelbot tot weblog is het eerste Nederlandstalige lesboek voor deze eeuwenoude, maar nog springlevende schrijftaal.

Dit lesboek onderscheidt zich door: de trapsgewijze inleiding in de Klassiek Chinese grammatica de vele oefeningen met nieuwe woorden en grammaticale constructies de historische presentatie van oorspronkelijke teksten de literaire diversiteit: van filosofie tot poëzie, van orakelbot tot weblog de vele leestips en cultuurhistorische terzijdes de talloze kleurrijke afbeeldingen.

De Leidse sinoloog Paul van Els heeft voor het Klassiek Chinees een unieke methode ontwikkeld. Deze methode gaat uit van een grondige opbouw van kennis van de Klassiek Chinese woordenschat en grammatica. Daarna volgen zorgvuldig gekozen oorspronkelijke Klassiek Chinese teksten, die je kennis laten maken met diverse literaire genres uit uiteenlopende historische periodes. Zo ervaar je de grote verscheidenheid van de Chinese schriftcultuur en ontwikkel je tegelijkertijd een stevig historisch bewustzijn.

Van orakelbot tot weblog bestaat uit twee rijk geïllustreerde delen: In Deel 1 leer je de basisgrammatica van het Klassiek Chinees, bouw je een degelijke woordenschat op en lees je korte tekstjes. In Deel 2 leer je uitzonderlijke grammaticale partikels en constructies, bouw je je woordenschat verder uit en lees je langere teksten die zijn geschreven in een tijdspanne van maar liefst drieduizend jaar.

Paul van Els studeerde Talen en Culturen van China aan de Universiteit Leiden. Hij promoveerde in 2006 op de Wenzi, een tweeduizend jaar oude politiek-filosofische tekst uit de daoïstische traditie. Momenteel is hij als universitair docent werkzaam aan zijn Alma Mater.

 

Format: Paperback

Pages: 208

ISBN Print: 9789087281380

ISBN ePDF: 9789400600560

Published: 30 August 2011

Language: Dutch

Price 44.90

Related products

Be the first to hear about the latest news and publications of LUP.

Subscribe to our newsletter >>

Be the first to hear about the latest news and publications of LUP.

Subscribe to our newsletter >>

X