Chinees in tien verdiepingen 2

Mandarijn voor het voortgezet onderwijs

Editor: Maghiel van Crevel, Ans van Broekhuizen-de Rooij, Inez Kretzschmar, Fresco Sam-Sin

9789087280420 CREVEL

About this book

Chinees in tien verdiepingen. Mandarijn voor het voortgezet onderwijs is een even solide als stimulerende leergang voor een nieuwe wereldtaal. Deze methode biedt systematische taalverwerving, doorspekt met uitstapjes naar de Chinese cultuur en samenleving van vroeger en nu, van dichters uit de Táng-dynastie tot het hedendaagse Chinese ‘Wirtschaftswunder’.

Chinees in tien verdiepingen is een grondige methode voor ambitieuze leerlingen en docenten. Het materiaal sluit aan bij het leven van alledag in China, en zet de Nederlandse leerling tegelijk aan tot reflectie op het leren van een vreemde taal die op grotere afstand ligt dan het Engels, Frans, Duits of Spaans. Zo biedt het boek toegang tot een taal die geldt als een van de moeilijkste ter wereld, maar die de afgelopen jaren wereldwijd opgang heeft gemaakt in het voortgezet onderwijs.

Kijk ook op www.tienverdiepingen.nl.

Onderdeel van het lesprogramma is een website die gebruikmaakt van Flash. De media-bestanden van de website zijn alleen toegankelijk via de webbrowsers Edge en Internet Explorer met gebruik van een Flash-plug-in.

Maghiel van Crevel is hoogleraar Chinese taal- & letterkunde aan de Universiteit Leiden.

Ans van Broekhuizen-de Rooij doceert Mandarijn aan de Universiteit Leiden en aan middelbare scholen.

Inez Kretzschmar heeft een cultural consultancy bedrijf (Chinalingua) en werkt onder andere als tolk-vertaler en docent Chinees.

Fresco Sam-Sin doceerde Mandarijn aan de Universiteit Leiden en aan middelbare scholen, en doet onderzoek naar noordelijk Mandarijn.

 

Format: Paperback

Pages: 202

Illustrated: Yes

ISBN Print: 9789087280420

ISBN ePDF: 9789048511426

Published: 17 September 2009

Language: Dutch

Price 42.90

Related products

Be the first to hear about the latest news and publications of LUP.

Subscribe to our newsletter >>

Be the first to hear about the latest news and publications of LUP.

Subscribe to our newsletter >>

X